geldlessen.nl

Online kennissessie: Hoe ga je met leerlingen in gesprek over achteraf betalen?

donderdag, 19 september 2024

Hoe maak je de verleiding en risico's van achteraf betalen bespreekbaar in de klas? Op donderdag 10 oktober van 15.30 - 16.30 uur kan je deelnemen aan de online kennissessie ‘Achteraf betalen: de kater komt later’. Deze kennissessie is georganiseerd door geldlessen.nl en wordt gegeven door Daniëlle de Jager, manager bij de Autoriteit Financiële Markten voor het toezicht op kredietverlening, sparen en betalen.

Tijdens de kennissessie duiken we diep in de wereld van kopen op krediet. We bespreken niet alleen de voordelen, maar ook de risico’s van het kopen met geleend geld. Je leert hoe aanbieders van achteraf betalen hun geld verdienen en wat er gebeurt als je niet op tijd betaalt. We gaan ook in gesprek over hoe je dit onderwerp bespreekbaar kunt maken in de les. Moet je bijvoorbeeld eerst sparen of is kopen met geleend geld acceptabel? De kennis die aan bod komt is gekoppeld aan lesmateriaal van geldlessen.nl zodat je de kennis direct kunt toepassen in de klas.

‘De leeftijdscontroles bij ‘koop nu, betaal later’-deals zijn zo laks dat minderjarigen vorig jaar tot wel 600 duizend aankopen op de pof konden doen.’  Volkskrant 9-4-2024

Daniëlle de Jager is manager bij de Autoriteit Financiële Markten voor het toezicht op kredietverlening, sparen en betalen en onderdeel van het team dat onderzoek doet naar Buy Now Pay Later-aanbieders.

Daniëlle: "Kopen of afbetaling is niet zonder risico’s, ook niet voor consumenten van boven de 18. In deze sessie vertel ik daar meer over. Hoe verdienen aanbieders van achteraf betalen hun geld? Wat gebeurt er als je niet op tijd betaalt? We gaan ook in gesprek over hoe je dit onderwerp bespreekbaar kunt maken in de les. Moet je bijvoorbeeld eerst sparen of is kopen met geleend geld okay?".

Meld je aan!

Er is slechts plek voor 40 docenten tijdens deze kennissessie, meld je daarom direct aan

Meld je aan

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.