geldlessen.nl

Aan de slag met het thema: ‘Achteraf betalen, de kater komt later’

vrijdag, 18 oktober 2024

Met onze kennissessies willen we docenten die meer verdieping zoeken op actuele financiële thema’s helpen om deze onderwerpen in de klas te behandelen. Achteraf betalen is een grote verleiding voor jongeren en daarom hebben we Daniëlle de Jager van de AFM hebben uitgenodigd om hier meer over te vertellen. De eerste kennissessie was dan ook snel volgeboekt!

Interactieve kennissessie

Op donderdag 10 oktober heeft Daniëlle tijdens de online kennissessie uitgelegd hoe achteraf betalen werkt en wat de wettelijke regels zijn. Daarna zijn de docenten in kleine groepen met elkaar in gesprek gegaan over het thema en hoe je dit in de klas kunt bespreken. Hier kwam naar voren dat het interessant kan zijn zelf de klantreis door de diverse aanbieders van achteraf betalen te maken. Hiermee ontdek je als docent waar jongeren tegenaan lopen. Ook werd er aangegeven dat het creëren van een veilige omgeving in de klas essentieel is, zodat leerlingen zich open durven te stellen voor discussie en om hun eigen ervaringen te delen .

Ga aan de slag in de klas

Wil jij dit thema in de klas behandelen? Deze LessonUp 'Achteraf betalen' van Wijzer in geldzaken sluit goed aan op de kennissessie en geeft tips om een betaal-later-kater te voorkomen.

Er is meer lesmateriaal beschikbaar over dit thema, zoals:

Kennissessie ‘Zelfverzekerd’

De volgende kennissessie gaat over verzekeringen en staat op donderdag 6 februari 2025 gepland. Meer informatie volgt! Houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.