Extra uitleg over de subsidie voor geldlessen op basisscholen
- donderdag, 17 april 2025

Nog tot en met 12 mei kan jouw school subsidie aanvragen voor financiële educatie. De Rijksoverheid heeft hiervoor dit jaar 11,2 miljoen euro beschikbaar. Je kan hiermee:
- Docenten bijscholen.
- Medewerkers aannemen of vrijstellen om financiële educatie een structurele plek op school te geven.
- Hulp bieden aan ouders/verzorgers bij de financiële opvoeding.
Scholen kunnen maximaal 200.000 euro aanvragen. De subsidie kan besteed worden in een periode van drie schooljaren.
Uitleg over de aanvraag: online sessie
Een aantal scholen gaf aan dat zij het moeilijk vinden om een aanvraag te doen. Daarom organiseren we vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid drie online sessies. In deze sessie lopen we met jullie het aanvraagproces door en is gelegenheid voor het stellen van (praktische) vragen.
De sessies zijn gepland op:
- Donderdag 24 april 15:00 - 16:00 uur
- Maandag 28 april van 11:00 - 12:00 uur
- Dinsdag 6 mei 12:00 - 13:00 uur
Meld je aan voor de online sessie
Andere ondersteuning
Daarnaast kunnen de scholen altijd direct contact opnemen met onze afdeling uitvoering van beleid met alle vragen over de subsidie:
- Telefoon: 070 - 315 21 11 (op werkdagen 9:00 - 11:00 uur en 13:00 - 15:00 uur)
- E-mail: subsidieregelingSLIM@minszw.nl
Voor wie is de subsidie?
De subsidie is open voor scholen in het primair onderwijs met een onderwijsachterstandsscore boven de drempelwaarde. Scholen die binnen het gebied van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid vallen, kunnen via dit programma geld krijgen voor financiële educatie. Scholen in het speciaal basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs komen allemaal in aanmerking voor de subsidie.
Waarom financiële educatie?
Kinderen ontwikkelen al op jonge leeftijd financiële gewoontes die de basis leggen voor hun verdere leven. Daarom is het belangrijk om vroeg te leren hoe je goed omgaat met geld. Scholen kunnen dit doen door lessen over geld in het onderwijs te integreren. Of door ouders te helpen bij de financiële opvoeding. De Rijksoverheid wil dit stimuleren door scholen subsidie te geven voor financiële educatie.
Subsidie aanvragen
Een aanvraag indienen kan tot en met 12 mei 2025. Kijk voor informatie op geldlessen.nl/subsidie of doe direct de subsidieaanvraag.